مهسا (ژینا) امینی امروز باید منتظر ۲۵ سالگی اش بود. سارینا اسماعیلزاده باید ۱۸ سالگیاش را جشن میگرفت و کیان پیرفلک، کودکی ۱۱ ساله و سرشار از انرژی بود.
کلمات نمیتوانند غم از دست رفتن این جانهای شیرین، در جنبش زن، زندگی، آزادی را بیان کنند. در دو سالگی قتل مهسا این داغ همچنان بر دوش بسیاری از ایرانیان داخل و خارج از کشور سنگینی میکند.
جامعه کرد و بلوچ ایران، در کنار سایر جوامع و اقلیتهای به حاشیه رانده شده هزینههای بسیاری در این مدت پرداختهاند. این روز نماد مقاومت آنها در برابر سرکوب مداوم است. مبارزات آنها بخشی حیاتی از مبارزه گستردهتر برای عدالت، آزادی و برابری است که در جنبش زن، زندگی، آزادی متبلور شده است.
نهادهای تحقیقاتی سازمان ملل متحد، همراه با سازمانهای حقوق بشری معتبر مانند دیده بان حقوق بشر، به طور مستند نشان دادهاند که سرکوب خشن سرویسهای امنیتی ایران باعث کشته شدن ۵۵۱ نفر از جمله ۴۹ زن و ۶۸ کودک شده است. تاکنون عدالت برای اکثریت قریب به اتفاق این موارد نقض حقوق بشر علیه مردم ایران اجرا نشده است. دهها ایرانی هنوز زخمهای سرویسهای امنیتی را تحمل میکنند و تعداد زیادی از آنها تنها به دلیل دفاع از عدالت و کرامت خود در زندان هستند.
با این وجود، جامعه ایران در دو سال گذشته به طرز قابل توجهی تغییر کرده است، از جمله اینکه زنان ایرانی به سرپیچی شجاعانه از مقامات و عادی سازی نافرمانی گسترده از قوانین حجاب اجباری ادامه میدهند. ما با آنها و همه ایرانیان اعلام همبستگی می کنیم و از حق اساسی آنها برای تعیین سرنوشت حمایت میکنیم.
ما ایرانیان خارج از کشور در این روزهای پراحساس باید ارزش های این جنبش را الگوی رفتار خود قرار دهیم و از شجاعت مردم ایران و تلاشهای آنها برای دستیابی به عدالت، آزادی و برابری حمایت کنیم. تلاش بیوقفهای که توسط ایرانیان بیشماری در گوشه گوشه این کشور زنده نگه داشته شده است.
برای اطلاعات بیشتر در مورد اعتراضات زن، زندگی، آزادی و وضعیت حقوق بشر در ایران، به منابع زیر مراجعه کنید:
Back to top