fbpx
X

ترجمه مطالب به زبان فارسی

کنشگر خستگی ناپذیر: زندگی، کنشگری و زندان محمدحسین رزاق

«محمدحسین رزاق»  کنشگر سیاسی، بلاگر و فعال رسانه ای ایرانی است که اکنون در زندان اوین محبوس است.  او روز ششم اسفند ماه سال ۱۳۵۸در تهران به دنیا آمد. به گفته خودش و بنا به خاطرات پراکنده ای که از زندگی اش در توییتر نوشته است، پدرش یکی از بازاریان خوشنام تهران در صنف لوازم التحریر بود.

ادامه مطلب »

نرگسی برای همه فصول : توجه جهانی به مبارزات آزادی‌‌خواهانه نرگس محمدی

انجمن قلم آمریکا در هفته گذشته اعلام کرد جایزه «آزادی نگارش» خود را امسال به نرگس محمدی، روزنامه‌نگار و فعال حقوق بشر ایرانی، اعطا کرد. خبری که برای بسیاری از فعالین مستقل حقوق بشر ایران با خشنودی همراه بود چرا که فارغ از مساله حبس خانم نرگس محمدی در زندان اوین ، اعطای این جایزه به نرگس محمدی نشان از توجه بیشتر سازمان های جهانی به مساله حقوق بشر در ایران نیز دارد. انجمن قلم آمریکا در مراسم ویژه سالانه

ادامه مطلب »

اعدام سه معترض پرونده «خانه اصفهان» علیرغم اعتراضات گسترده به محرومیت محکومان از حق دادرسی عادلانه

صالح میرهاشمی، مجید کاظمی و سعید یعقوبی متهمان پرونده موسوم به «خانه اصفهان»، صبح  روز ۲۹ اردیبهشت ماه اعدام شدند. خبرگزاری تسنیم این خبر را به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه اعلام کرد. در روزهای اخیر درخواست های متعددی برای توقف اعدام میرهاشمی، کاظمی و یعقوبی از سوی طیف وسیعی از افراد، از جمله شهروندان و شخصیت های مهم سیاسی، فرهنگی و هنری در داخل و خارج از ایران مطرح شده بود. همچنین بسیاری از  مردم اصفهان عصر چهارشنبه

ادامه مطلب »

خبرنگاران پشت میله‌های زندان: گزارشی جامع از روزنامه نگاران بازداشتی در ایران در بحبوحه افزایش تنش ها و سرکوب دولتی

هفت ماه پس از بلاتکلیفی دو روزنامه نگار در بازداشت موقت، دستگاه قضایی سرانجام اتهام نیلوفر حامدی و الهه محمدی را «اقدام علیه امنیت ملی کشور» ، «تبلیغ علیه نظام» و «همکاری با آمریکا» اعلام کرد و از ارسال پرونده آنها به دادگاه انقلاب اسلامی خبر داد. مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضائیه، روز چهارشنبه ۶ اردیبهشت‌، اتهامات این دو خبرنگار زندانی را «همکاری با دولت متخاصم آمریکا، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام» عنوان کرد.

ادامه مطلب »

جایزه آزادی مطبوعات سازمان ملل به نیلوفر حامدی، الهه محمدی و نرگس محمدی اهدا شد.

شامگاه سه‌شنبه ۱۲ اردیبهشت، سازمان ملل متحد اعلام کرد که نیلوفر حمیدی، الهه محمدی و نرگس محمدی به دلیل تعهد تزلزل‌ناپذیرشان به حقیقت و مسئولیت‌پذیری، نشان افتخار این سازمان در آزادی مطبوعات را دریافت کرده‌اند.
اعطاء جایزه «آزادی مطبوعات گیلرمو کانو» طی رویدادی به میزبانی یونسکو به این سه روزنامه نگار اعلام شد

ادامه مطلب »

امیر سالار داودی ؛ وکیلی که از پشت میله‌های زندان به دنبال عدالت است

امیرسالار برخلاف پدر و برادر بزرگترش که در رشته فنی و مهندسی  تحصیل کرده بودند تصمیم گرفت تحصیلات دبیرستان را در رشته علوم انسانی آغاز کند. مخالفت و دل نگرانی ابتدایی خانواده نتوانست خللی در تصمیمش وارد کند و به همین دلیل آنان «دبیرستان فرهنگ» که مدرسه ای نمونه و خاص برای رشته علوم انسانی بود را برایش برگزیدند. تحصیل دراین دبیرستان یک سال بیشتر طول نکشید زیرا او با طرح پرسش های تردید برانگیز و اظهار نظرهایش که حاکی از طرز تفکر متفاوت وی با مدیران و گردانندگان مدرسه بود، آنان را حسابی کلافه کرده بود.

ادامه مطلب »

جنبش محیط زیست ایران: داستان‌های سرکوب

محیط زیستی ها و یک پرونده ناتمام  هفته گذشته و در ابتدای سال  ۱۴۰۲ و همزمان با آغاز تعطیلات نوروز، فعالان محیط زیستی سرشناس زندانی در ایران برای سپری کردن ایام نوروز به مرخصی رفتند. بر اساس این خبر نیلوفر بیانی، سپیده کاشانی، هومن جوکار، امیرحسین خالقی، طاهر قدیریان و سام رجبی برای نخستین بار پس از پنج سال همه با هم بیرون از زندان هستند و سال تحویل را در کنار خانواده‌هایشان  تحویل می‌کنند. البته در این میان و

ادامه مطلب »

مصطفی نیلی، وکیل برجسته دادگستری که خود را وقف بهبود حقوق بشر کرده است

«مصطفی نیلی» وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر ایرانی  یکم بهمن ماه ۱۳۵۸ در شهر تهران متولد شد.

وی چهارمین و آخرین فرزند خانواده ای است که ساکن یکی از محلات شمال غربی تهران هستند. پدرش اهل قزوین بود و مادرش از اهالی ورامین است.

ادامه مطلب »

سها مرتضایی، حکایت یک دانشجوی ستاره دار در زندان

«سها مرتضایی» فعال دانشجویی و دانشجوی ستاره دار(محروم از تحصیل) زندانی در ایران است. او بیست و نهمین روز دی ماه سال ۱۳۶۹ در تهران به دنیا آمد و در همان محله خیابان دولت که به دنیا آمده بود به مدرسه رفت. شهریورماه سال ۱۳۸۸ بود که «سها مرتضایی» به دانشگاه راه یافت. مقصد اول «دانشگاه صنعتی امیرکبیر» بود. او در رشته مهندسی پلیمر این دانشگاه مشغول تحصیل شد و تا اخذ مدرک کارشناسی یکی از چهره های فعال در

ادامه مطلب »

شلیک به چشم معترضان و دریغ نور از شهروندان

سرکوب، بازداشت، تهدید و ارعاب ، شلیک با گلوله ساچمه ای و جنگی به پا و سر و دست و سینه معترضان و … بخشی از سرکوب سیستماتیک و هدفمندی بود که نیروهای امنیتی در پاسخ به اعتراضات شهروندان در پاییز ۱۴۰۱ از آن استفاده کردند.
پس از مرگ مشکوک مهسا امینی ، دختر  ۲۱ ساله ایرانی زمانی که در بازداشت گشت امنیت اخلاقی پلیس معروف به گشت ارشاد بود، یکی از گسترده ترین اعتراضات شهروندان در یک دهه اخیر رقم خورد. اعتراضاتی که همچنان در لایه های زیرین جامعه جریان دارد و به نظر می رسد چنان آتش زیر خاکستر آماده برخاستن دوباره باشد.

ادامه مطلب »